Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


sport

 Mediafax hírügynökség jelentése szerint a FIFA a román szövetség álláspontját kérte azzal kapcsolatban, hogy a Hollandia-Románia vb-selejtezőn a vendégszurkolók magyarellenes transzparenst feszítettek ki a nézőtéren.

 

"Elküldtük az álláspontunkat, és reméljük, nem büntetnek meg bennünket. Normális körülmények között nem rendelhetnek el zártkapus mérkőzést, mert nem volt rasszista megnyilvánulás. A mérkőzés megfigyelői nem láttak semmit" - magyarázta a helyzetet egy bukaresti sajtótájékoztatón Mircea Sandu.

A FRF vezetője azt is bejelentette, hogy a magyar, illetve a török szurkolók 2500-2500 jegyet kapnak a román válogatott elleni, szeptember 6-i és 9-i bukaresti mérkőzésekre.

A román szurkolók magyarellenes megnyilvánulásai március 18-án kezdődtek, amikor a kolozsvári CFR és a bukaresti Rapid román bajnoki mérkőzésén a bukaresti csapat szurkolói magyar zászlót égettek a nézőtéren. Az ügy kapcsán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Mikó Imre jogsegélyszolgálata több fórumon is feljelentést tett, a román élvonalbeli bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga pénzbírságot szabott ki a Rapidra, a FRF pedig bocsánatot kért a magyar szövetségtől, míg a csendőrség bejelentette, hogy azonosította a zászlóégetőt.

Erre utalva a március 26-i, amszterdami Hollandia-Románia világbajnoki selejtezőn a román szurkolók az "egy rongyégetésért letartóztatnátok, miközben éveken keresztül mosolyogva tűrtétek az RMDSZ állampolitikává előlépett etnikai terrorizmusát" szövegű feliratot helyeztek el a nézőtéren. Az RMDSZ emiatt is panaszt tett a Román, az Európai és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél.

Március 22-én a magyar-román világbajnoki selejtezőt - amely 1-1-es döntetlennel zárult - zárt kapuk mögött rendezték meg a Puskás Ferenc Stadionban. A FIFA az Izrael elleni, augusztusi barátságos mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt marasztalta el a magyar szövetséget.

(MTI) 

 
Nem súlyosbodott Lionel Messi, az FC Barcelona futballistájának sérülése, miután szerda este pályára lépett a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóján.
 
A klub honlapjának beszámolója alapján a legutóbbi négy Aranylabda-szavazáson diadalmaskodott argentin támadó csütörtök reggel orvosi vizsgálaton vett részt, amelyet követően megállapították, állapota nem lett rosszabb attól, hogy idejekorán visszatért combsérüléséből.
Messi a következő napokban várhatóan továbbra is csak különmunkát végez majd, könnyen elképzelhető így, hogy hétvégén a Real Zaragoza elleni bajnokit kihagyja.
 
A 25 éves futballista egy hete a BL-negyeddöntő első, párizsi mérkőzésén sérült meg, majd a visszavágón csapata nélküle hátrányba került, emiatt csereként pályára küldték, és hozzá segítette együttesét az 1-1-es döntetlenhez, ezzel pedig a továbbjutás kiharcolásához.